Projektni teden Vinogradništvo – naravoslovni dan

V sredo, 29. 9. 2021, smo učenci od 6. do 9. razreda šli v vinsko klet Metlika, na Vinomer in na Krašnji vrh. Najprej smo šli 6. in 7. razred v Vinsko klet Metlika, 8. in 9. pa na Vinomer.
Ko smo prišli v Vinsko klet Metlika, so nas na mizi pričakali jabolčni sokovi in kemični svinčniki, s katerimi smo rešili učne liste, ki nam jih je dala učiteljica Jožica Medvešek Grobovšek. Predstavili so nam, kako izdelujejo vino in ledeno vino. Pogledali smo si posnetek o vinogradništvu. Pokazali so nam tudi svojo vinsko klet, o kateri so povedali, da je dolga 108 metrov. 
Ko smo zaključili z ogledom vinske kleti, smo se z avtobusom odpravili na Vinomer. Tam je ravno potekala trgatev. Sicer nismo trgali, smo pa jedli grozdje. Imajo zelo dobro grozdje. Naredili smo par slik in odšli k avtobusu malicat.
Po malici smo šli z avtobusom do igrišča v Radovici in od tam peš na Krašnji vrh. Ni bilo enostavno priti gor, saj smo imeli prejšnji dan orientacijo in so nas bolele noge. Ko smo prispeli na vrh, smo si odpočili. Pokazali so nam plezalne stene, na katere lahko gremo s starši. Šli smo na razgledni stolp in si lahko dali žig na roko ter podpisali v knjižico. Ko smo si vsi odpočili, smo se odpravili nazaj na avtobus. 
V šolo smo prišli 13.10, zato smo morali pohiteti s kosilom. 
Nama se je zdelo zanimivo. Izvedeli sva tudi kaj novega.

         Lana Šašek Garantini, 6. r., in Nina Stegne, 6. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI