Športni dan – orientacijsko tekmovanje

V torek, 28. 9. 2021, smo imeli športni dan. Med seboj smo se pomerili v orientacijskem tekmovanju. Sodelovalo je 22 ekip, tekmovali pa smo po triletjih. Izjema so bili učenci 1. razreda – ti so se z učiteljicama sprehodili po poti, ki so jo morali premagati učenci prvega triletja. Dolžine prog so se razlikovale, trud učencev pa je bil skupen – vsi so želeli zmagati.
Na poti so jih na kontrolnih točkah pričakale učiteljice; tu so morali odgovoriti na vprašanja, ki so se nanašala na vsebino projektnega tedna, v sklopu katerega je bil tudi ta športni dan – vinogradništvo. Učenci zadnjega triletja so imeli navodila v obliki QR kod, ki so jih dobili po posameznih kontrolnih točkah, mlajši pa so premagovali pot s pomočjo pisnih navodil.
Na startno ciljnem prostoru so se ekipe preizkusile še v spretnostni nalogi – ciljanje z obroči.
Vreme nam je bilo naklonjeno, zmaga pa malo manj; to si je priborila le po ena ekipa v vsakem triletju. Bo pa drugo leto boljše.

 

V torek, 28. 9. 2021 smo imeli učenci 1.-9. razreda orientacijski športni dan. V moji skupini smo bili Peter, Mitja, Vito, Izidor in Domen. Pot smo začeli ob 9.15 in se najprej odpravili proti Nerajskim lugom do Lahinje, na koncu pa do Pustega Gradca in spet nazaj proti Dragatušu.
Ko smo prišli na cilj, smo pojedli malico in se poigrali. Kmalu za tem smo odšli domov.
Meni se je ta športni dan zdel precej poučen in zanimiv.
Naslednji dan smo se zbrali na igrišču, kjer smo podelili nagrade trem najboljšim (bombone). Naša skupina jih sicer ni dobila, mogoče pa bomo imeli naslednje leto več sreče in prišli do nagrade. Upam, da bomo takšen športni dan ponovili vsako leto.

Gal Butala, 5. r.

V torek, 28. 9. 2021, smo imeli učenci cele šole orientacijski pohod. Prvi razred je opravil le sprehod, ostali pa smo na poti imeli tudi naloge. V vsakem razredu smo se najprej razdelili v skupine. Vsa dekleta iz našega razreda smo bila skupaj.
Učenci 2.-9. razreda smo odšli k teniškem igrišču. Tam je učitelj vsaki skupini povedal, kdaj imamo uro odhoda. Me smo bile med zadnjimi. Pojedle smo sendviče in se ob 9.35 odpravile na pot. Prvo navodilo nas je vodilo po vijugasti cesti po imenu Kalifornija do učiteljic. Dobile smo listek in odšle naprej. Namig nas je vodil mimo Nerajskih lugov, mimo lesenega mostička, do kapelice pri Babičevih. Čakal nas je še en ovinek in hribček, nato pa smo že zagledale učiteljici. Zastavili sta nam 5 vprašanj (npr. Kaj potrebujemo pri trgatvi?).
Ko smo ugotovile odgovore na vprašanja, smo se podale na pot, kamor sta nas učiteljici napotili – do Klepčevega mlina. Hodile smo po gozdni učni poti. Videle smo tablico, ki je nakazovala pot do Klepčevega mlina. Zakrile smo jo z mahom, da bi drugim skupinam malo ponagajale.
Prišle smo do mlina. V navodilih je pisalo, da nas pri zadnji hiši čaka postaja. Prišle smo do učiteljic in pele pesmi. Učiteljice so rekle, da smo najbolj vesela skupina. Lea se je spomnila, da bi šla domov po vodo. Vse smo se strinjale in jo počakale. Med tem časom smo se pogovarjale z učiteljico. Lea se je čez 10 min vrnila. Dobile smo naslednji namig in odšle. Pod hribom smo zagledale cilj.
Preživeli smo lep dan in poskrbeli za naše zdravje.

Neja Fink,5. r.

V torek, 28. 9. 2021 je bila orientacija. Ko smo prišli v šolo, smo se preobuli in prišli v razred. Potem je učiteljica rekla, da gremo ven. Pred šolo smo se zbrali in se v parih podali proti igrišču. Šli smo mimo trgovine in na startu metali obroče. V moji skupini so bile še Lara, Nuša, Ana, Neja, Nika in Neža. Učiteljica Vesna nam je dala znak za start.
Na Ušivcu sta nas čakali dve učiteljici in nas napotili proti križu. Od tam smo šle proti Mali Lahinji. Tam so nas čakale druge učiteljice, ki so nam zastavljale vprašanja: Vprašale so nas, kaj potrebujemo pri vinogradništvu. Znale smo pravilni odgovor. Od tam smo nadaljevale pot in se ponovno znašle na Ušivcu po opravljenem celem krogu. Od tam smo se odpravile le še proti cilju (kjer je bil prej start) in naša pustolovščina je bila končana.
Dan mi je bil zelo zanimiv.

Lea Puhek, 5. r.

V torek, 28. 9. 2021 smo učenci od 1. do 9. razreda imeli orientacijo. Zjutraj smo odšli do teniškega igrišča v Dragatušu. Preden smo se odpravili na pot, smo opravili prvo postajo, dobili smo tudi prvi namig. Učenci od 7. do 9. razreda so potrebovali čitalnik QR kod. Pot je sledila tako, da smo se odpravili na Malo Lahinjo, Pusti Gradac in odšli nazaj proti Dragatušu. Na poti do Male Lahinje smo dobili že drugi namig. Na Mali Lahinji je bila tretja  postaja; tokrat pa je bilo potrebno malo znanja, a ne moči. Dobili smo vprašanja na temo vinogradništva. Učiteljica nam je pokazala smer, ki nas je pripeljala do Pustega Gradca. Na koncu makadamske poti sta nas pričakali dve učiteljici in nam pokazali pot da teniškega igrišča. Zadnje minute so bile pestre.
Čez dva dni so razglasili rezultate. V drugi triadi smo bile najboljše punce 6. razreda. Bilo je zabavno, a tudi malo naporno.

                                                                    Zala Puhek, 6. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI