Prvi šolski dan – predstava “Motovilčica”

Ko sem se zjutraj zbudila, sem bila vesela, da grem v šolo po dveh mesecih. V šoli so se z dekleti veselo objele in se pozdravile. Presenečena sem bila, ko sem po dveh letih spet videla učitelja Staneta Vlašiča. Z njim smo se pogovarjali, kaj se je v šoli dogajalo med njegovo odsotnostjo. Od vsega sem se najbolj razveselila razredničarke in darilc, ki so nas čakala na mizi.
Istega dne smo na šoli že imeli predstavo v telovadnici. Bila sem navdušena.
Želim si le, da bi šole ostale odprte in da bi se še dolgo v živo družili.

Neja Fink, 5. r.


Kot vsako leto je bila v šoli za 1. šolski dan predstava.
Vzeli smo stole iz razreda in si jih odnesli v telovadnico, kjer so nas pričakali igralci. Vsebina igre je bila zelo zanimiva. Vsi smo uživali. Zgodba je govorila o Motovilčici.
Za tem smo šli ven na avtobusno postajo in se odpeljali domov. Že prvi dan bi je bil zelo všeč. Upam, da bodo tudi drugi dnevi takšni.

Luka Gešelj, 5. r.


Zjutraj me je zbudil star zvok budilke, kar je pomenilo, da se je šola začela. Bil je prvi šolski dan. Ati me je odpeljal v staro dobro šolo. Ko sem vstopil v nov razred, sem videl stare prijatelje. Učiteljica nas je pozdravila in povedala nekaj pravil.
Čez nekaj časa se je v telovadnici začela lutkovno-gledališka predstava  »Iz desnega žepa«. Predstava je govorila o punčki, ki je rada jedla motovilec, zato je dobila ime »Motovilčica«. Nekaj otrok je to zgodbo že poznalo.
Ko se je predstava končala, so se začeli razvozi domov. Takšen je bil naš prvi šolski dan.

Nik Kobetič, 5. r.


Učenci smo se prvi šolski dan zbrali pred šolo, kjer so nas prevzele učiteljice. Ko smo prišli v razred, nam je učiteljica povedala, kako bo potekal prvi šolski dan.
V telovadnici smo si ogledali predstavo »Motovilčica«, ki govori o tem, da sta oče in mati zaradi ukradenega motovilca morala hčerko dati čarovnico. Čarovnica je deklico zaprla v visok stolp brez vrat, v katerega si lahko vstopil le po njenih dolgih kitah. Motovilčico je iz rok čarovnic rešil princ. Zgodba se je srečno končala.
Ko je bilo predstave konec, smo šli ven in se igrali, dokler nas niso prišli iskat starši. Tako je bilo prelepega prvega šolskega dne konec.

Gal Butala, 5. r.

 

PRILAGODI VIDEZ STRANI