Kulturni dan – IMPRO gledališče

V petek, 3. 9. 2021, smo imeli učenci 6., 7., 8., in 9. razreda kulturni dan. 6. in 7. razred smo se najprej razdelili v skupine in smo si vsi, ki smo imeli svoj telefon, naložili aplikacijo, s katero smo potem ustvarjali filmčke, medtem ko so 8. in 9. razred imeli impro gledališče. Snemali smo lahko kjerkoli na šoli, tako da smo imeli veliko prostora ter veliko različnih lokacij. Ko smo s snemanjem zaključili, smo 6. in 7. razred odšli v svojo matično učilnico, 8. in 9. razred pa v telovadnico, kjer smo bili prej mi.

Nadaljevali smo z impro gledališčem. V naši učilnici nas je pričakala gospa, ki je bila z nami do konca kulturnega dne. Najprej smo se postavili v krog in vsak je povedal nekaj o sebi in kakšni filmi so nam všeč, tako da smo se še vsi malo spoznali. Potem smo se igrali različne igrice, ki so povezane z improvizacijo, npr. nekdo je povedal eno besedo in naslednji v krogu je moral reči prvo besedo, ki mu je prišla na misel itd.

Ta kulturni dan mi je ostal v spominu, saj smo se med snemanjem in med igranjem zelo veliko nasmejali, hkrati sem se pa tudi naučila veliko novega o snemanju in montiranju videov.

Tia Požek, 7.r., novinarski krožek

V petek, 3. 9. 2021, smo učenci od 6. do 9. razreda imeli kulturni dan. Snemali smo kratke videoposnetke ter kasneje imeli gledališko improvizacijo.

Pri snemanju smo potrebovali pametne telefone, aplikacijo za montažo video posnetkov in malo domišlije. Gdč. Hanna nam je predstavila, kako snemati videoposnetke in nam postavila nekaj kratkih vprašanj. Na žalost nismo imeli Wi-Fija, zato so nam posodili telefon z mobilnimi podatki. Za začetek smo morali narisati kadre, izbrati igralce, kamermane, montažerje … Začelo se je snemanje posnetkov. Med snemanjem je prišlo tudi do manjšega konflikta. Na koncu je video montažer zmontiral film na aplikaciji, dodal napis in glasbo, po montiranju pa smo poslali video na elektronski naslov gdč. Hanne in učiteljice Nataše Podhostnik. Sledila je improvizacija z gdč. Taro. Na začetku smo se ogreli, kasneje pa igrali igre, kot so TV Dnevnik, dopolni sliko …

Bilo nam je lepo, ker smo se naučili veliko novega in hkrati zelo veliko ustvarjali skupaj z elektronsko opremo, ki nam je vsem blizu.

                                                                                         Zala Puhek, 6. razred

 

PRILAGODI VIDEZ STRANI