Učenci 5. r. o “obisku” Boštjana Gorenca Pižame

Na našo šolo je prispel Boštjan Gorenc – Pižama, a ne v živo, temveč po aplikaciji ZOOM. Bil je osrednji gost prireditve Zaključek bralne značke. Učenci in mentorice smo v razredih spremljali prireditev. Najprej nam je Urban Koce predstavil Pižamo, predvsem njegovo udejstvovanje, nato pa nas je g. Gorenc nasmejal s svojimi anekdotami in avtorskimi zgodbami. Pohvalil je vse bralce in še posebej izpostavil zlate bralce, ki so devetošolci Anej Bahor, Ana Cerar in Klementina Panjan. Čestitke je izrekel tudi učenki 6. razreda Ajdi Gešelj, ki je v letošnjem šolskem letu prebrala največ knjig za bralno značko. Sledila je podelitev bralnih priznanj. Več o dogodku pa si lahko ogledate v videu.

Danes, v ponedeljek, 7. 6. 2021, smo se učenci od 1. do 9. razreda preko ZOOM-a (video srečanja) dobili s pesnikom Boštjanom Gorencem (Pižamo).
Predstavil nam je par njegovih znanih del. Eno izmed njih je: Kaj se skriva v očkovi bradi?
Na koncu smo imeli podelitev bralne značke po razredih.
Jan Gršič, 5. r.

Danes, 7. 6. 2021, smo se preko ZOOMA srečali z g. Boštjanom Gorencem (Pižamo).
Preden smo ga zagledali na interaktivni tabli v razredu, smo prisluhnili posnetku Urbana Koceta, ki nam ga je predstavil. Zanimiv se nam je zdel vzdevek »pižama«, ki ga je dobil zato, ker je najraje nosil trenirke, podobne pižami.
Za tem nas je na daljavo že pozdravil omenjeni pesnik. Predstavil nam je nekaj knjig, ki nam jih je prevedel, ter stripe, ki jih piše. Medtem nam je predstavil tudi knjigo: Kaj se skriva v očkovi bradi?
Po koncu pogovora z njim je sledila podelitev priznanj za bralno značko.
Miha Svetič in Matija Blatnik, 5. r.

V ponedeljek, 7. 6. 2021, smo učenci 1.–9. razreda preko ZOOM-a spremljali g. Boštjana Gorenca Pižamo. N
Na ZOOM-u so kamere imeli le prvo- in osmošolci, ker za vse razrede ni bilo dovolj kamer.
Predstavil nam je nekaj knjig, ki jih je prevedel, npr. Kapitan Gatnik in Pasji mož. Pri tem je bil tudi malo smešen. Povedal nam je tudi, kateri pesnik je izdal prvo pesniško zbirko v knjigi.
Ker pa se razredi med seboj ne smejo mešati, nam je učiteljica podelila priznanja za bralno značko kar v razredu.
Nia Starašinič, Sara Filip, 5. r.

V ponedeljek, 7. 6. 2021, se nam je preko video srečanja pridružil eden in edini Boštjan Gorenc – Pižama. Preden se nam je pridružil, je Urban Koce povedal nekaj besed o Boštjanu. Povedal je, zakaj ga kličejo Pižama. Zato, ker vedno nosi pižamam podobne trenirke. Gospod Boštjan nam je preko ZOOM-a povedal nekaj podrobnosti o svojem delu. Vmes nas je zelo nasmejal.
Po video srečanju je sledila podelitev priznanj za vse, ki so opravili bralno značko.
Sledilo je fotografiranje naših bralcev.
David Kopač in Tai Zajc, 5. r.

Danes smo preko ZOOM-a gledali Boštjana Gorenca. Njegov vzdevek je PIŽAMA. Ta vzdevek je dobil, ker je rad nosil trenirke, podobne pižami.
Na koncu je sledila še podelitev priznanj, katerega sem dobil tudi jaz.
Nik Pezdirc, 5. r.

Današnje srečanje z Boštjanom Gorencem Pižamo je bilo lepo. Potekalo je na ZOOM-u 7. 6. 2021. Pogovor je tekel o knjigi, ki jo je napisal Pižam: Kaj se skriva v očkovi bradi?
Najbolj zanimivo mi je bilo, ko je pesnik govoril o bradah (obstajajo tri vrste očkov – takšni, ki brado brijejo vsakodnevno in imajo gladek obraz; takšni, ki se ne brijejo pogosto in imajo mehko brado in takšni, ki brijejo dvakrat tedensko in so njihove dlake ostre, bolj kot kaktus).
Pižama nam je pokazal tudi knjige, ki jih prevede v slovenščino.
Sledilo je fotografiranje učencev, ki so prejeli priznanje za opravljeno bralno značko.
Kevin Kump, 5. r.

V ponedeljek, 7. 6. 2021, smo v učilnici poslušali Pižamo oz. Boštjana Gorenca preko video srečanja. Najprej smo si ogledali posnetek, v katerem ga je predstavil učenec iz osmega razreda.
Avtor številnih zanimivih knjig nam je predstavil nekaj svojih avtorskih, podrobneje pa knjigo Kaj se skriva v očkovi bradi? Pogovorili smo se o Slovenski literaturi. Spoznali smo, kako se loti prevajanja knjig drugih avtorjev.
Na koncu smo se poslovili in učiteljica nam je podelila priznanja za vse tiste, ki smo opravili bralno značko, in nam čestitala.
Sledilo je fotografiranje dobitnikov priznanj. Imeli smo se lepo in na predstavitvi smo se zelo nasmejali.
Zala Puhek, 5. r.

Danes, 7. 6. 2021, se nam je ob 9.30 preko ZOOM-a pridružil gospod Pižama. Njegovo pravo ime je Boštjan Gorenc. Pižama je njegov vzdevek, ker rad nosi trenirke, ki zgledajo kot pižama.
Predstavil nam je par knjig. Ena od njih je Kaj se skriva v očkovi bradi?. Predstavil nam je tudi par pesmic in nam celo »zarepal«. Pokazal nam je stripe, ki jih je pisal s svojim prijateljem. Bilo nama je zelo všeč.
Na koncu, ko smo se s pesnikom že poslovili, nam je učiteljica razdelila priznanja vsem tistim, ki smo uspešno opravili bralno značko in prebrali vseh 5 knjig s seznama. Dobitniki priznanj smo se še fotografirali.
Lana Šašek Garantini in Nina Stegne, 5. r.

Danes, 7. 6. 2021 smo se srečali na ZOOM-u z Boštjanom Gorencem Pižamo ob 9.30. Predstavitev mi je bila zelo zanimiva in smešna.
G. nam je tudi repal, govoril o zadnjem delu knjige Pasji mož, uporabljal je zanimive besede in se vmes pohecal.
Po predstavitvi smo uro kulturnega dne zaključili s podelitvijo priznanj za bralno značko.
Edi Mlakar, 5. r.

Danes, 7. 6. 2021, smo se preko ZOOM-a srečali u Boštjanom Gorencem (Pižamo). Predstavil nam je nekaj knjig, ki jih je prevedel, ter stripe, ki jih piše. Med svojim nastopom nam je predstavil tudi knjigo: Kdo se skriva v očkovi Bradi.
Po koncu obiska preko videa je sledila še v živo podelitev priznanj za bralno značko.
Matija Blatnik, 5. r.

Danes, 7. 6. 2021, smo imeli ZOOM s Pižamo. Gre za zabavnega pesnika, ki nam je svoje delo predstavil na hecen način. Všeč mi je bila njegova predstavitev stripov, prevodov knjig. Celo odrepal nam je eno pesem. Povedal nam je, kako poteka prevod knjig, koliko časa za to porabi ipd.
Ko se je poslovil, smo imeli razredno podelitev priznanj za vse tiste, ki so opravili bralno značko. Bilo nam je lepo.
Matic Željko, 5. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI