Izdelovanje klopce z mozaikom

Pri izbirnem predmetu likovno snovanje smo ustvarjali za projekt POGUM, izdelovali smo klopco z mozaikom.

Projekt smo začeli pri izbirnem predmetu likovno snovanje 1, v šolskem letu 2019/20, nadaljevali in končali pa pri likovnem snovanju 2, v letošnjem šolskem letu, saj je bilo izdelovanje klopce in mozaika zelo zahtevno.

Za izdelovanje smo potrebovali betonske bloke, lesene letve, stare ploščice, veliko dobre volje in dobro ekipo. Motiv mozaika na klopci so bili letni časi.

Izdelovanje smo začeli z idejo, potem smo naredili načrte in začeli z izvajanjem projekta. Najprej smo razbili stare ploščice, jih po narisani risbi zalepili na betonske bloke in jih na koncu zafugirali. Pri delu smo morali biti zelo natančni. Po koncu prvega dela projekta smo izbrali mesto na šolskem vrtu, na katerem bo naša klopca postavljena. Ko smo našli primerno mesto za našo klopco, smo izkopali dve luknji in v njih postavili betonske bloke, na njih pa naš izdelek z mozaikom. Nato je med oba bloka naš hišnik postavil še lesene letve, ki služijo sedenju.

Tako smo končali naš projekt. Pri delu smo se zelo zabavali, nabrali mišic in dobili novo znanje ter izkušnje. Veseli smo, da se na našo klopco z mozaikom vsak dan usede veliko naših učencev, saj tako vemo, da služi svojemu namenu.

Učenci izbirnega predmeta likovno snovanje

z mentorico Jasmino Strugar

PRILAGODI VIDEZ STRANI