Mini valeta 2020

V ponedeljek, 15. 6. 2020, smo imeli v šolski telovadnici mini valeto. Na njej so se učenci 9. razreda poslovili od ostalih učencev, osmošolcem so predali ključ, ki ga po običaju hranijo učenci zadnjega razreda, hkrati pa so učencem šole predstavili del dogajanja z njihove valete.
Najprej so spregovorili o sebi, o njihovem bodočem nadaljevanju šolanja, Tei, Neji in Urbanu pa so ponudili sodelovanje v kvizu “Koliko poznaš 9. razred?” Sledila je predaja pohval in priznanj vsem učencem 9. razreda – to sta storila razredničarka in ravnatelj. Učenci so bili zelo uspešni pri svojem delu, še posebej učenec generacije Leon in športnik generacije Kevin Tilen.
Da bi dobili ključ, so morali osmošolci opraviti prisego (da bodo vedno spoštovali 9. razred, da ne bodo boljši od njih, da… bla,bla, bla; seveda so na vse obljube pozabili takoj, ko so dobili ključ v roke.) Razen obljube pa so morali opraviti še dve nalogi: ples (fantje so se res izkazali) in ustvariti ter prikazati reklamo za spodnje perilo – bili so res izvirni in duhoviti. Nato bi moralo priti do predaje ključa, a je prišlo do zapleta…

Ključa ni bilo – devetošolci ga niso imeli. Izbruhnila je panika, vprašanja so letela naokrog, a ključa od nikoder. Problem so, seveda, rešili osmošolci, ki so skrili ključ, a so ga pošteno vrnili devetošolcem, da ne bi trpel protokol, in ga takoj nato dobili v svoje roke.
Komaj čakam drugo leto (sem opazil, da so sedmošolci pazljivo opazovali dogajanje in si nekaj šepetali med seboj).

PRILAGODI VIDEZ STRANI