Evropa v šoli 2020

Vsako šolsko leto sodelujemo na natečaju Evropa v šoli, ki ga koordinira Zveza prijateljev mladine Slovenije in se udeležimo regijske in državne prireditve s podelitvijo najvišjih priznanj in nagrad. Ker pa sta bili letos zaradi epidemije koronavirusa odpovedani obe prireditvi, bomo podelitev priznanj za naše učence izvedli v naši šoli. Letošnja tema, na katero so likovno in literarno ustvarjali naši učenci, je bila: NA MARSU ŽIVETI NE ZNAMO, ZATO ZEMLJE NE DAMO. Na regijski del natečaja smo poslali po 5 likovnih del iz vsake triade, skupno 15 likovnih del ter 1 literarno delo iz druge triade.

Na regijski del natečaja so se s svojimi likovnimi izdelki uvrstili: Neža Koce in Rebeka Kopač iz 1. r. (mentorica: Sanela Majstorović), Gašper Simčič in Tia Tomažič iz 2. r. (mentorica: Mojca Pavlinič), Peter Burgar iz 3. r. (mentorica: Marija Vesna Frank), David Kopač iz 4. r. (mentorica: Ivanka Šuštarič), Patrik Perc in Tia Požek iz 5. r. (mentorica: Sabina Lukežič), Anej Kobe in Matic Mar iz 6. r. (mentorica: Jasmina Strugar), Ema Markovič, Pija Kač Lamut, Ana Željko, Julija Štefanič in Anej Babič iz 7. r. (mentorica: Jasmina Strugar)

Na regijski del natečaja se je s svojim literarnim prispevkom uvrstila: Ajda Gešelj iz 5. r. (mentorica: Sabina Lukežič).

Na državni del natečaja so se uvrstili:

-na likovnem področju: Neža Koce iz 1. r. (mentorica: Sanela Majstorović), Tia Požek iz 5. r. (mentorica: Sabina Lukežič), Matic Mar iz 6. r. (mentorica: Jasmina Strugar) ter Ana Željko in Julija Štefanič iz 7. r. (mentorica: Jasmina Strugar).

Čestitamo vsem sodelujočim učencem na regijskem in državnem nivoju natečaja!

PRILAGODI VIDEZ STRANI