Kulturni dan – drugačnost

V torek, 14. 4. 2020, smo imeli učenci od 6. do 9. razreda kulturni dan. Zaradi trenutnih razmer smo ga izvedli doma. Dobili smo navodila in že smo lahko začeli. Jaz sem ga začela ob 9.00.

Najprej smo si, ogledali kako je pisatelj Vinko Möderndorfer predstavil knjigo Kit na plaži, ki je bila podarjena vsem sedmošolcem v okviru projekta Rastem s knjigo v šolskem letu 2016/2017. Nato smo si ogledali napovednik gledališke predstave Kit na plaži, ki so ga pripravili v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

Nato pa smo si končno ogledali predstavo. Bila je zelo zanimiva. V njej so sodelovali štirinajst letna Nika, ki je bila tudi glavna oseba, Barbka, Petra, Aleks, pes Joško, telovadni učitelj Sodček, učiteljica Mravlja, učitelj klavirja, baleta, sabljanja, učiteljica nemščine, Nikina mami in oče in Nikin brat. Po predstavi, ki je trajala eno uro in dvajset minut pa je sledil pogovor o gledališki predstavi.

Knjiga je bila napisana za najstnike in tudi druge bralce, med drugim pa tudi, da bi spoznali življenje družin, ki imajo otroke z Dawnovim sindromom.

Lana Panjan, 7. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI