Rogla 2020 – drugi dan

Drugi dan šole v naravi je bil super. Zjutraj smo se nekateri zbudili že precej zgodaj, ob 7.00 pa smo bili pokonci že vsi. Jutranje pospravljanje sob, umivanje in zajtrk so minili tik-tak in že smo “šibali” proti Rogli. Sledile so štiri ure oh-in-sploh smučanja (o padcih tu ne bomo razpravljali). Vidno napredujemo, vozimo se že z vsemi vrstami žičnic, vemo kako vstati po padcu (naj pripomnim, da so se v tej prvini nekateri še posebej izkazali) in tudi znajdemo se že med vsemi progami.
Ob 13.00 pa hitro nazaj v Gorenje, najprej je na vrsti pospravljanje opreme, preoblačenje, nato pa kosilo. Bilo je super, samo solata nam ne diši.
Po kosilu smo imeli kratek počitek, sledilo je predavanje o orientaciji, sedaj pa gremo ven, da se še praktično orientiramo. Če se ne bomo pri tem izgubili v pohorskih gozdovih, vam bomo o tem podrobneje poročali zvečer.

Orientacija je za nami. Nič posebnega – ena skupina se je izgubila (pa ne po lastni krivdi, so zatrdila dekleta), en učenec pa je padel (imel je dober izgovor – “na čisti ravnini”), vsi ostali pa so “razturali”. Itak.
Za boljši učinek bomo šli po večerji še na nočni pohod – opremljeni s petrolejkami. Domačini pravijo, da se potem bolje spi. Bomo videli in upali, da je res tako.

PRILAGODI VIDEZ STRANI