5. izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine

V četrtek, 30. maja 2019, je potekala že 5. tradicionalna izletniška kolonija mladih likovnikov Dolenjske in Bele krajine. Ustvarjanje je potekalo v italijanskem obmorskem mestu Gradež, ki nas je očaral s svojo slikovitostjo, čarobnostjo in z zgodovinsko – arhitekturnimi znamenitostmi. Kolonije so se udeležili učenci likovnih krožkov in njihovi mentorji z enajstih dolenjskih in osmih belokranjskih osnovnih šol. Bilo nas je več kot sto.

Našo šolo so zastopali: Mark Panjan, Valentin Kralj in Tim Kač Lamut iz 7. razreda, Tina Simonič, Julija Štefanič in Pija Kač Lamut iz 6. razreda ter Anej Kobe iz 5. razreda. Učenci so ob odkrivanju starega mestnega jedra našli zanimive motive, ki so jih z zanimanjem, zavzetostjo, s kreativnostjo in z dobro voljo prelili s pastelnimi, akvarelnimi barvami ali z ogljem na risalni list. Izpod njihovih rok so na papirju zaživele stare ulice, trgi in bazilike. Ustvarjanje na prostem si med poukom zelo redko privoščimo, zato je to za učence pomembna izkušnja.

Domov smo odšli polni vtisov, ustvarjene slike pa nam bodo ostale v lepem spominu na ustvarjalen dan v Italiji. Upamo, da Gradež obiščemo še kdaj.

Izdelki vseh udeležencev bodo kmalu na ogled na novi spletni strani izletniške kolonije.

Kolonije iz prejšnjih let pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Učenci likovno-umetniškega krožka OŠ Dragatuš
z mentorico Jasmino Strugar

PRILAGODI VIDEZ STRANI