Poreč 2019 – ponedeljek

(11.30) Pot je minila brez problemov. Vmes smo se ustavili na počivališču Lepenica v Gorskem Kotarju. Zunaj je bilo zelo hladno in smo se z veseljem na hitro pobrali v topel avtobus. Ob 10.25 smo prispeli v VIRC v Poreču. Namestili smo se po sobah, sedaj gremo na skupni sestanek, ob 12.30 pa imamo kosilo.

(14.15) Kosilo je za nami – jedli smo juho, svinjsko pečenko z rižem in omako ter solato (na voljo je bila zeljnata solata, paradižnik in stročji fižol). Učenci so večinoma dobro jedli, še največ “zavor” je bilo pri solati. Po kosilu sedaj uživamo v zasluženem počitku in se pripravljamo na popoldansko kopanje.
V spodnji galeriji si oglejte fotografije s poti in namestitve po sobah.

(22.20) Učenci so v posteljah in lahko dodamo še nekaj besed o popoldanskem in večernem dogajanju. Popoldan smo preživeli na obali – preverili smo znanje plavanja in nabirali kilometrino v vodi. Za večerjo smo imeli špagete po bolonjsko in zeleno solato, ki nam je šla v slast, saj “kdor jé solato, lahko jé tudi sladoled”. Po večerji smo imeli nekaj prosti minut za igrala, potem pa smo na obali risali morske motive (fotografije bomo objavili jutri) in končali večer s sladoledom. Sledila je priprava na spanje in v tem trenutku se učenci trudijo zaspati a nekako ne gre. Bosta pa jutri voda in sonce pripomogla, da bo spanec prišel prej.

PRILAGODI VIDEZ STRANI