Izlet v München

Učenci, ki smo se učili nemščino tudi v letošnjem šolskem letu, smo se odpravili na končno ekskurzijo v München. Ekskurzija je trajala dva dni. V petek, 31. 5. 2019, smo se ob štirih zjutraj odpravili na pot. Med potjo smo se ustavili trikrat.

V München smo prispeli ob enih popoldne. Najprej smo si ogledali najstarejši tehnični muzej na svetu. V njem smo našli veliko zanimivih stvari, če smo želeli, pa smo lahko kakšne poskuse naredili tudi sami. Po ogledu muzeja smo se skupaj z vodičem odpravili v sam center mesta. Vodič nam je med vožnjo povedal veliko novega in zanimivega.

V centru mesta smo si ogledali stare in pomembne stavbe. Nato smo imeli kar nekaj prostega časa za ogled centra in nakupovanje. Ko je ura odbila pet, smo se vsi skupaj zbrali in se odpravili do hotela, kjer smo bivali skozi noč. Od prihodu v hotel smo se morali prijaviti in vsaka soba je dobila svojo kartico, s katero smo odklenili vrata. Hotel in sobe so bile zelo lepo urejene. Sledila je večerja. Potem smo šli na kratek večerni sprehod. Vsi izmučeni smo se vrnili v hotel in se umili. Počasi je napočil čas za spanje, kajti zjutraj smo se morali zgodaj zbuditi.

V soboto, 1. 6. 2019, smo imeli budnico od sedmih zjutraj. Hitro smo se preoblekli in odhiteli na zajtrk. Zatem smo spakirali in pospravili za seboj. Hitro smo odšli iz hotela, kajti čakal nas je zanimiv in natrpan urnik.

Najprej smo se odpravili v park. Tam smo odšli na razgledni stolp, ki je bil zelo visok. Po ogledu parka smo se odpravili v zelo velik muzej vozila BMW. Videli smo najnovejše modele avtomobilov in motorjev znamke BMW.

Kasneje smo odšli nazaj v park, kjer smo imeli čas zase, da smo si ga podrobneje pogledali in uživali v njem. Nato smo se odpravili do nogometne arene, kjer smo si ogledali, kje nogometaši telovadijo in kje imajo garderobe.

Ko je bila ura okrog petih, smo se odpravili nazaj v Slovenijo. Pot je bila dolga in v Dragatuš smo prispeli malo čez polnoč.

Izlet je bil zelo lep in upam, da bomo šli naslednje leto tudi na takšen izlet.

Neja Klepec, 8. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI