Zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli 2018/2019

V petek, 15. marca 2019, je bila v Kulturnem domu Metlika zaključna regijska prireditev natečaja Evropa v šoli. Tema na katero so učenci ustvarjali je bila SNEMIMO ROZA-MODRA OČALA: Ustvarjajmo družbo enakih možnosti in priložnosti za dekleta in fante. Učenci naše šole so ustvarjali pod mentorstvom učiteljev na likovnem natečaju in se tudi odlično uvrstili na državni nivo. Na regijskem izboru je sodelovalo 15 učencev naše šole. Vsi so bili povabljeni na kulturni program, ki so ga sooblikovali učenci vseh belokranjskih šol. Tu so nas z deklamacijo pesmi Moj očka pesnice Lile Prap predstavljali učenci 2. razreda: Neja Fink, Lara Žunič, Tadej Jesih in Nik Kobetič pod mentorstvom učiteljice Sanele Majstorović. Zbrane v polni dvorani Kulturnega doma je pozdravila predsednica Društva prijateljev mladine Metlika Alenka Muc, podpredsednica Vladka Škof, metliška podžupanja Martina Legan Janžekovič, med gosti z državnega nivoja pa so bili prisotni predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije Darja Groznik, predsednica nacionalnega odbora Evropa v šoli za Slovenijo Majda Struc in članica Nataša Adlešič Barba ter zunanji minister dr. Miro Cerar.

Podpredsednica DPM Metlika, gospa Vladka Škof, je s povabljenimi gosti podelila priznanja in nagrade za vse sodelujoče učence. V avli kulturnega doma pa so pripravili razstavo likovnih in fotografskih del z natečaja.

Na državni nivo natečaja sta se s svojim likovnim delom uvrstila:

Anej Kobe iz 5. r. (mentorica Jasmina Strugar) in

Julija Štefanič iz 6. r. (mentorica Jasmina Strugar).

Učenca se bosta 10. maja 2019 udeležila državne zaključne prireditve v Ljubljani, kjer bodo razglasili najboljša dela na državni ravni.

PRILAGODI VIDEZ STRANI