Kulturni dan – glasba sveta

Potovanje s Stremeckim

V torek, 16. oktobra, smo imeli učenci OŠ Dragatuš  4. in 5. uro predstavitev celin z gospodom Andrejem Stremeckim.
Predstavil nam je Afriko, Azijo, S in J Ameriko ter Evropo. Pokazal nam je veliko zanimivih stvari. Večina je bila glasbil, ob katerih smo ponavadi zapeli kakšno pesem. Velikokrat nas je tudi nasmejal z oblekami ljudstev. Imeli smo tudi modno revijo, v kateri so nastopile štiri učenke. Veliko nas je naučil in bilo je lepo. Program je povezovala Klara Hudelja iz 7. r..

                                                                          Leon Pavlinič, 8. r., novinarski krožek

Vtisi petošolcev

Predstavitev se mi je zdela zelo zanimiva. Spoznali smo Južno Ameriko, Afriko in Evropo. Peli smo pesmi in poslušali različne inštrumente. Zelo smo se zabavali.

Neža

Bilo mi je lepo. Na predstavi smo se zabavali, smejali in žurali. Naučili smo se pesmice o psu Žuliju. Zdela se mi je zelo smešna. Videli smo veliko zanimivih stvari.

Sara

Na predstavi mi je bilo najbolj zabavno, ko je g. Stermecki predstavljal klobuke. Zabavno mi je bilo tudi, ko je razlagal o oblekah. Bil je smešen, zabavne in hkrati poučen.

Katja

Andrej Stermecki nam je predstavil različne  obleke iz različnih držav, pa tudi plesal in pel je. Najbolj mi je bilo všeč, ko je igral na glasbila in pel o psu, ki mu je bilo ime Žuli. Povedal nam je, v katerih državah je že bil. Motilo me je, ko so med predstavo učenci 1. in 2. razreda klepetali. Predstava mi je bila všeč in komaj čakam naslednjo.

Lucija

Bilo je lepo. Gospod Andrej Stermecki nas je zabavljal. Naučil nas je, kako ljudje živijo v različnih državah. Pokazal nam je indijanski lok in puščico, ki sta narejeni iz najtršega lesa. Spoznali smo pesmico o psu Žuliju.

Kristijan

Spoznala sem veliko zanimivih stvari: Iz Indije, Afrike, Evrope … Nekatera dekleta smo se oblekla v obleke iz držav, kjer jih zares nosijo. Gospoda Andrej Stermecki je plesal, pel, tudi mi smo peli, videli smo klobuke, glasbila, poslušali pravljico in videli predmete celega sveta. Na koncu je sledila nagrada za tista dekleta, ki so se oblekla oblačila in se sprehodila po modni pisti. Nagrada je bila na listu papirja trikrat napisano tvoje ime: v kitajščini, indijščini in v arabskem jeziku.

Neja

Najbolj mi je bila všeč pesem o psu Žuliju. Andrej Stermecki zelo lepo igra na inštrumente, to bi zelo rada pohvalila. Gospod je tudi zelo zabaven. Njegova predstavitev je bila zelo poučna.

Eva G.

16. 10. 2018 nam je g. Andrej Stermecki predstavil stvari, pesmi, plese in zgodbe, ki jih je pridobil/slišal na svojih potovanjih okrog sveta. Predstavil nam je 5 celin in sice: Azijo, Evropo, Afriko, Južno Ameriko in Severno Ameriko. Najbolj mi je bila všeč pesem o psu Žuliju. Res škoda, da nam ni predstavil še Antarktike in Avstralije. Predstava je bila poučna. Nisem namreč vedel npr., da ima Azija 16.000 otokov.

Patrik

Predstava je bila zanimiva, ker smo spoznali svet na drugačen način. Avtor je bil kar zanimiv, ker je govoril o svojih potovanjih. Nič me ni motilo, saj je avtor govoril razločno in dovolj glasno. Govoril je o različnosti kontinentov.. To mi je bilo všeč.

Nik

Videli smo indijanske, evropske, južno ameriške, afriške in azijske stvari. Top mi je bilo zelo všeč. Všeč mi je bila tudi pesem o sosedovem psu Žuliju. Manekenke, ki so se oblačile v oblačila žensk iz drugih koncev sveta, so se mi zdele smešne.

Rok Alojzij

Predstava je bila super. Škoda, da si stvari nismo smeli še od bližje pogledati ali jih prijeti v roke. Nekaj stvari se mi je zdelo hecnih. Pesmi in glasbila, ki smo jih videli/slišali so se mi zdela zelo dobra.

Matic

Glasbena ustvarjalnica se mi je zdela zanimiva in poučna. Med gledalci smo bili vsi učenci od 1.–9. razreda. Gospod nam je prikazal različne države in celine s pomočjo pripomočkov. Na koncu smo imeli možnost, da ga kaj vprašamo. Imel sem se lepo. Gospod Andrej Stermecki nas je naučil tudi 2 pesmi. Pokazal nam je lok, puščico, kape iz različnih držav, indijske copate in oblačila.

Anej

Danes smo si ogledali glasbeno ustvarjalnico, v katero nas je popeljal g. Andrej Stermecki. Meni je bila najboljša glasba, zanimiv je bil tudi ples, čaranje in oblačila. Bila sem srečna. Na ta način sem videla Ameriko, Evropo, Avstralijo. Od pesmi mi je bila najbolj všeč pesem o psu Žuliju. Zame je to do sedaj najboljša predstavitev na svetu.

Eva Č.

PRILAGODI VIDEZ STRANI