Športni dan – raft, kolesarjenje, pohod

Prvi športni dan – kolesarjenje

V sredo, 12. 9., smo imeli športni dan, in sicer lahko smo šli na rafting, pohod ali kolesarjenje.
Kolesarili smo po cestah, tudi skozi gozd. Imeli smo tudi manjšo nesrečo; in to je bila počena guma.
Kolesarji smo začeli pred šolo ter se odpravili proti Podlogu. Zavili smo na Brdrce. Od tam smo šli na Veliko Lahinjo, ker smo se začeli vzpenjati po zelo dolgem hribu. Ko je bilo konec hriba, smo prišli v gozd, kjer smo šli do Bojancev. Tam smo se vozili približno 500 m po glavni cesti. Nato smo prišli spet do gozda. Vozili smo se po gozdni poti. Tam je učitelj našel gromozansko gobo jurčka.
Po poti smo prišli do Belčjega Vrha, od koder smo šli naravnost v Dragatuš.
Vsi smo zelo uživali na prvem športnem dnevu.

Gregor Pupič, 9. r., novinarski krožek
Prvi športni dan – pohod

V sredo smo se vsi veseli odpravili na prvi športni dan v tem šolskem letu. Bilo nas je le pet iz 6. razreda (Anej, Ema, Julija, Neja, Tina) in učiteljica Nataša.
Pot smo začeli pred šolo. V nekoliko hladnem jutru smo se odpravili do ‘dragatuškega placa’, kjer smo naredili prvo našo fotografijo. Nato smo se sprehodili do Obrha. Vmes smo postali grozno lačni, zato smo že na poti pojedli šolsko malico. V Obrhu smo se srečali tudi s Tinino mamico, ki je bila ravno pri frizerju. Zaželela nam je srečno pot. Ucvrli smo proti Gornjemu Suhorju, kjer smo si spočili pri kapelici, se okrepčali z dobrotami od doma. V sami vasi smo poiskali spominsko obeležje, nato pa si ogledali še kamnolom.
Z lahkoto smo prečkali glavno cesto ter prispeli v Mali Nerajec, kjer smo hodili poleg koruznih njiv, nekateri pa kar po njih, ker je sonce že pošteno pripekalo.
Napotili smo se na Malo Lahinjo, kjer smo si privoščili kratek počitek. Anej nam je razdelil riževe vaflje, iz katerih smo naredili srčke.
Po bližnjici smo odšli proti Dragatušu, si oddahnili utrujene noge pri Julijinem tenis igrišču, se popihali z Emino pahljačo in pojedli še zadnje ostanke iz naših nahrbtnikov.
Srečno smo prispeli v šolo, kjer smo se na šolskem vrtu igrali družabne igre.
Prvi športni dan je bil nadvse zanimiv in poln smeha.

 

Prvi športni dan – rafting

V sredo, 12. 9. 2018, smo imeli športni dan. Šli smo na rafting.
Zjutraj smo normalno prišli in vzeli malico. Ob pol osmih smo štartali izpred šole. Ko smo prispeli do Kolpe, smo se razdelili v skupine. Po razdelitvi smo si obuli vodne čevlje, nataknili jopiče in zapeli čelade. Nato smo začeli raftati. Med potjo smo šli tudi skozi 5 slapov. Med vožnjo smo se parkrat ustavili in se lahko kopali. Voda ni bila zelo topla in so se kopali samo zelo pogumni.
Ko smo prispeli na cilj, smo pospravili čolne in vso ostalo opremo. Na hitro smo se oblekli in posušili ter se odpravili nazaj v šolo.
Bilo je zelo zabavno in upam, da bomo še kdaj ponovili.

Neja Klepec, 8. r., novinarski krožek
V sredo, 12. 9. 2018, smo imeli učenci rafting po reki Kolpi. V raft smo lahko stopili po 3 ali 9, v vsakem raftu je bil še en vodnik. Najzanimivejše so bile dogodivščine na slapovih, čez katere smo se spustili. Zanimivo je bilo, ko smo se spustili po prvem slapu in je par učencev, vključno z menoj, popadalo v vodo, saj je reka imela zelo oster tok. Na vsakem slapu nas je pričakal en od fotografov. Začeli smo v Dolu in se peljali do Radenc – takšna pot traja približno od 2 do 3 uri. Bilo je zelo lepo, še posebej takrat, ko smo se lahko kopali in imeli malico na majhnem otočku. Na koncu smo še vrnili čelade, jopiče, copate in vesla. Bilo je zelo zelo lepo in to bi rada še enkrat ponovila.

Tea Ravnikar, 7. r., novinarski krožek

 

V sredo, 12. 9. 2018, smo imeli učenci predmetne stopnje športni dan. Odšli smo na rafting od Dola do Radencev.
Ob pol osmih smo se zbrali pred šolo, vzeli malico in odšli. Ko smo prišli do Dola, smo pojedli malico, nato pa so nam vodiči razdelili opremo. To so bili čevlji, rešilni jopič in čelada. Razdelili smo se v čolne in odšli na pot. Čez čas smo se ustavili na otočku. Eni so čas izkoristili za to, da so do konca pojedli malico, drugi pa smo se kopali. Kmalu smo odšli naprej. Ko smo prišli do Radencev, smo čolne še zvlekli iz vode, nato pa smo se lahko še malo kopali.
Ob dvanajstih smo se polni novih vtisov in polni pričakovanj, da bomo športni dan še kdaj ponovili, vrnili domov.

Urban Koce, 6. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI