Podelitev bralnih priznanj 2018

Otroška knjiga odraža spoštovanje do velikosti majhnega. Je svet, ki se vsakokrat ustvari na novo, igriva in prelepa resnost, brez katere je vse, vključno z otroško literaturo, zgolj mlatenje prazne slame.

Tudi na OŠ Dragatuš naši učenci ustvarjajo svoje svetove, ki so znova in znova igrivi in prelepi. Berejo knjige in se prepuščajo domišljiji ali resnosti, kajti knjiga je skrivnost, v kateri je mogoče najti tudi tisto, česar niso iskali, ali tisto, česar sicer ne dosežejo.

Vsem bralcem, ki so v tem šolskem letu prebrali kar nekaj knjig za uspešno opravljeno bralno značko, smo podelili priznanja v torek, 12. 6. 2018.

Najprej je povezovalec programa Tim Gašperič iz 8. razreda namenil čestitke vsem bralcem in spregovoril o pomenu branja. Nato sta Klara Markovič in Nika Kuzma, obe učenki 9. razreda, predstavili svojo slikanico Bruno in mali prijatelji, ki sta jo naredili in z njo na mednarodnem tekmovanju poželi vrhunski uspeh. V sklopu 16. mednarodnega natečaja za najboljšo otroško in mladinsko knjigo 2018 mestne občine Schwanenstadt v Gornji Avstriji je mednarodna žirija preverila 163 prispevkov (skupno 779 udeleženk in udeležencev). Od teh je prispelo 43 iz vseh avstrijskih zveznih dežel, 81 iz Slovenije, 38 iz Italije in en prispevek iz Španije. Nika in Klara sta dobili posebno nagrado – »posebno omembo žirije«.

Mentorice so potem razdelile priznanja vsem bralcem. Bralci so odšli na vrt pred šolo, kajti čakalo jih je presenečenje. Dobili so okusno pico, prav dovolj hladen sok in za piko na i še sladoled.

PRILAGODI VIDEZ STRANI