Veselje mladosti 2018

Mladi na OŠ Dragatuš prepričljivo nastopili

V sredo, 23. 5. 2018, je na OŠ Dragatuš potekala prireditev Veselje mladosti. Otroci iz vrtca in vsak razred so se predstavili po svojih najboljših močeh.
Prireditev so otvorili otroci iz vrtca, skupina Medvedki, ki so postali pravi mali mornarčki. Starejša skupina otrok iz vrtca, po imenu Sovice, so »zaigrali na harmoniko« in zapeli ter zaplesali na pesem Židana marela.
Pestro se je dogajalo tudi med učenci šole. Prvi razred je na odru pričaral pomlad z deklamacijo in plesom. Tudi drugi razred je zaplesal. Tretji razred je prikazal ljudski običaj; zaplesali in zapeli so Pobelelo polje in Žuta kuča.
Učenci četrtega razreda so se prav tako odločili za ples, peti razred pa je krenil po drugi poti. V roke so vzeli boomwackers – uglašene plastične cevi – in zaigrali znano moderno pesem.
Nadaljeval je šesti razred, ki je s klasičnim in modernim plesom prikazal, kako nas ples povezuje. Sedmi razred je uprizoril skeč, kjer so dramatizirali napol resnični dogodek »špricanja« pouka. Osmi razred je zaplesal ča-ča-ča, medtem ko je deveti razred zaključil s čustvenim petjem o prijateljstvu in slovesu.
Med predstavitvami posameznih razredov je bilo moč slišati tudi vse tri šolske pevske zbore. Ogledali pa smo si tudi modno revijo, ki so jih ustvarili učenci, vključeni v razne likovne dejavnosti na šoli.
Prireditev je popestril tudi ravnateljev govor, ki se je vsem iskreno zahvalil ob iztekajočem se letu, učencem, učiteljem in staršem, kajti dobri odnosi med vsemi tremi deležniki so pot do uspeha.
Učenci in učitelji so znova poskrbeli za odlično sceno, slikovit vezni tekst, postavitev odra in ureditev telovadnice ter za ozvočenje. Skozi prireditev nas je suvereno popeljal učenec 8. razreda Tim Gašperič. Vsak razred pa sta predstavili učenki 6. razreda Veronika Gorše in Tea Ravnikar, ki sta s komičnimi prizorčki zaigrali najboljši dogodek, ki ga je razred doživel v tem šolskem letu.
Po koncu zanimive, razgibane in pestre prireditve so učenci 9. razreda vzeli vajeti v svoje roke, kajti odprli so svojo »kavarno« in vsem udeležencem ponudili raznoliko in nadvse okusno ponudbo slaščič.

Vsem obiskovalcem, ki so za šolsko glasilo in učencem 9. razreda darovali prostovoljne prispevke, se iz srca zahvaljujemo.

Novinarji OŠ Dragatuš

PRILAGODI VIDEZ STRANI