Evropa v šoli – 2. mesto Aneja

Na OŠ Dragatuš vsako leto uspešno sodelujemo na likovnem natečaju Evropa v šoli. Letos je med najboljše likovnike uvrščen naš učenec četrtega razreda Anej Kobe, ki je dosegel 2. mesto v Sloveniji s svojim likovnim delom – grafiko, z naslovom »Starodavni bojevnik za prihodnost«, pod mentorstvom učiteljice Ivanke Šuštarič. 9. maja, na Dan evrope, so mu v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani, podelili nagrado in diplomo za doseženo 2. mesto. V kulturnem programu je dialog z učenci vzpostavila evropska komisarka Violeta Bulc, z glasbo in rimami pa sta nas zabavala Rok Trkaj in dr. Igor Saksida.
Posnetek zaključne prireditve natečaja Evropa v šoli 2017/2018 v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani si lahko ogledate tukaj.

 

Dosegel sem 2. mesto v Sloveniji na natečaju Evropa v šoli

Pri likovnem pouku smo ustvarjali na temo »Dediščina okoli nas: Kjer preteklost sreča prihodnost«. Pogovarjali smo se o pustovanju, ki spada k slovenskim ljudskim običajem in naši kulturni dediščini. Naredil sem masko, tako da sem iz kosov papirja oblikoval matrico in jo odtisnil. Na odtisu je nastala podoba nekega starodavnega bojevnika. To je bojevnik iz naše kulturne preteklosti, ki se bori za to, da bomo tudi v prihodnosti spoštovali in bogatili našo dediščino. Zato sem to svojo grafiko naslovil »Starodavni bojevnik za prihodnost«. Ker sta učiteljici Ivanka Šuštarič in Jasmina Strugar moj likovni izdelek izbrali za med najboljše na šoli, sta ga poslali na likovni natečaj Evropa v šoli. Moje delo se je uvrstilo najprej iz regijskega na državni nivo, nato pa ga je strokovna komisija na tem natečaju v Ljubljani uvrstila na 2. mesto v Sloveniji. 9. maja sem bil povabljen na nacionalno zaključno prireditev tega natečaja, kjer so mi v Festivalni dvorani Pionirskega doma v Ljubljani, podelili nagrado in diplomo za dosežen uspeh. Na ta uspeh sem zelo ponosen.

Anej Kobe, 4. razred

PRILAGODI VIDEZ STRANI