Čistilna akcija in dan z gasilci 2018

V soboto, 7. 4., smo imeli na OŠ Dragatuš čistilno akcijo. Potekala je od 7.30 do 11.30. Na čistilni akciji je vsak razred delal nekaj drugega.

Učenci od 1. do 4. razreda so se sprehajali po Dragatušu in pospravljali smeti, učenci 5. razreda so pospravljali veje na trgu, učenci od 6. do 9. razreda so pa urejali parkirišče ter igrišče. Po 1 uri čiščenja smo odšli v gasilski dom, kjer so nam pokazali vse gasilske uniforme ter osnove oživljanja. Pokazali so nam, kaj se zgodi, če polijemo vodo na zagorelo olje, pustimo prižgano svečo na kavču in če zagori božična jelka. Nato smo odšli nazaj v šolo in pospravljali še uro in pol.

Gregor Pupič, 8. r., novinarski krožek

V soboto, 7. 4. 2018, smo imeli učenci OŠ Dragatuš čistilno akcijo ter požarno vajo, po kateri so nam gasilci tudi predstavili svoj poklic. Dan smo začeli v šoli ob 7.30 s čakanjem na opozorilo za lažni požar. Sledila je evakuacija.

Kasneje smo začeli čistiti šolo in njeno okolico. Delo nam je razdelil učitelj. Po približno eni uri dela je učiteljica rekla, da gremo v gasilski dom. Tam smo izvedeli, kaj vse počnejo gasilci. Kasneje smo šli nadstropje višje v njihovo sobo za druženje, kjer smo se lahko učenci preizkusili v oživljanju nezavestnega (masaža srca) človeka.

Po končanem ogledu smo šli nazaj v šolo, kjer smo dokončali svoje delo. Vsi izmučeni smo naravoslovni dan končali ob 11.30. Nato smo z avtobusom odšli domov.

Žan Kobetič, 7. r., novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI