Vozili smo se z Jumicarji

V torek, 5. 9. 2017 smo se učenci 4. in 5. razreda odpeljali z avtobusom na Vinico. Tam nam je gospod na kratko povedal o prometu in varni vožnji. Vsi otroci smo se preizkusili v vožnji. Avtomobili so bili različnih modelov in barv.
Bilo mi je zanimivo. Škoda, ker nismo ostali tam dlje časa. Ko smo se vrnili iz Vinice, smo imeli še 3 ure pouka.

Bor Maljevac, 5. r.

V torek, 5. 9. 2017, smo se učenci 4. in 5. razreda z avtobusom odpeljali v Vinico. Tam so nas čakali avtomobilčki Jumicarja. Pred vožnjo smo imeli manjše predavanje o varni vožnji. Po predavanju nas je gospod razdelil na 5 skupin. Moja skupina je bila zadnja. Ko smo bili na vrsti mi, sem stekel v svoj avtomobilček. Zagnali so mi ga in speljal sem po progi. Ker sem bilo malo prehiter, sem moral dvakrat ustaviti.
Na športnem dnevu sem se zelo zabaval.

Domen Gorše, 5. r.

V torek 5. 9. 2017 smo imeli učenci 4. in 5. razreda športni dan. Dovoz v šolo je potekal kot ponavadi. V šoli smo dobili malico in se ob osmi uri z avtobusom odpeljali v Vinico na Jumicar. Ko smo prispeli, smo si najprej na hitro ogledali šolo, nato pa odšli na igrišče. Ko se je začel pouk, nas je gospod Zmago poklical v telovadnico. Govoril nam je na splošno o pravilih v prometu in kako naj se kot pešci vedemo v prometu. Ko je končal, smo zopet odšli na igrišče, tam nas je razdelil v skupine. Skupina, v kateri sem bila jaz, je bila tretja. Vsi smo bili malo nervozni.
Na progi je bilo kar nekaj prometni znakov in semafor. S Tino sva se odločili, da se bova peljali skupaj. Ko je bila naša skupina na vrsti, sem bila zelo nervozna, saj se mislila, da mi ne bo šlo dobro. S Tino sva skočili v moder avto. Med vožnjo mi je Tina pomagala pri nekaterih prometnih znakih. Po vožnji sem bila presenečena, saj sem mislila, da mi bo šlo še slabše. Bila sem vesela, da sem vožnjo dobro opravila. Ko so končale vse skupine, se se poslovili in odšli nazaj v Dragatuš.
Ko smo prispeli nazaj, smo imeli še tri ure pouka. Ta dan sem se zelo zabavala in ga ne bom nikoli pozabila.

Ema Markovič, 5. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI