Kulturni dan v Ljubljani za učence od 1. do 5. razreda

V sredo, 20. 9. 2017, smo imeli učenci od 1. do 5. razreda kulturni dan. Odšli smo v Ljubljano. Odhod izpred šole smo imeli ob 7. uri zjutraj. Pot je potekala brez problemov.
Ko smo prispeli v Ljubljano, smo odšli v gledališče, kjer smo si ogledali gledališko predstavo z naslovom Sapramiška. Po predstavi smo odšli v posebno sobo, kjer smo se pogovarjali o predstavi. Gospo, ki je bila z nami, je zanimalo, če smo si kaj zapomnili. Po pogovoru smo izdelovali živali iz papirja in kartona. Izbrali smo si živali, ki so nastopale v predstavi. Po zaključku smo odšli z avtobusom proti Dragatušu.
Kljub slabemu vremenu smo preživeli lep in zabaven dopoldan.

Lana Panjan, 5. r.

 

V sredo 20. 9. 2017 smo šli učenci 1.-5. razreda v Ljubljano. Imeli smo kulturni dan. Najprej smo si ogledali Sapramiško. Po predstavi smo izdelovali svoje živalske prijatelje. In tako se je dan iztekel in smo morali iti domov.

Ana Željko, 5. r.

 

20. 9. 2017 smo se učenci 1.–5. razreda z učiteljicami z avtobusom odpravili v Ljubljano gledat Sapramiško 2 – sapramišjo srečo. Tam nas je sprejela gospa in vprašala, kaj pričakujemo od predstave.
Ko so se igralci pripravili, se je začela predstava. Na oder so prišli Sapramiška, regica in zajec.
Regica je svetovala Sapramiški, naj si pospravi hišico, preden pride zima. Sapramiška je ni poslušala in zato je bila kaznovana. Začel je pihati veter in ji zrušil hišico. Zajec jo je tolažil. Sapramiška je bila žalostna, ulegla se je v sneg in je hotela umreti. Regica jo je potegnila k sebi in ji rekla: »Pojdi v gozd h kovaču in si skuj srečo!«
Sapramiška je prestrašeno odvrnila: »Sedaj, ko nimam sreče, me lahko poje mačka, lahko mi spodrsne in padem …«
Regica jo je bodrila: »Ojoj, pojdi že!«
Miška si je le odšla skovat srečo. Kovač ji je pokazal, kako se kuje. Tako si je miška skovala srečo v obliki majhnega srca. Zahvalila se je kovaču in odšla. Nič več je ni bilo strah, saj je imela srečo.
Preden je prišla domov, so ji prijatelji pomagali zgraditi hišico. Srečo si je obesila na vrata. Miška je bila vesela, da ima dobre prijatelje.
Po končani predstavi smo si izdelali še živali v obliki lutke na palici.
Predstava mi je bila zelo všeč in se že veselim nove.

Julija Štefanič, 5. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI