Likovni pouk v naravi

V četrtek, 22. 6. 2017, smo se prvo- in petošolci po malici z učiteljicami odpravili proti Podlogu. Na primernem mestu ob gozdu smo se ustavili in se razdelili v skupine. Vsaka skupina je imela nalogo ustvariti sliko na tleh iz naravnega materiala.

Člani vsake skupine smo se zapodili v gozd. To je bil najlepši in najrazburljivejši del naše naloge. Vsi smo prihajali z vrsto različnih pripomočkov, potrebnih za ustvarjanje. Začeli smo s tistimi velikimi vejami, ki so jih nekateri komaj vlekli za seboj čez cesto. Z njimi smo si ustvarili okvir bodoče umetnije. Potem so nekateri prinašali majhne vejice, drugi travo, različne cvetove in plodove, tretji pa vso drobnarijo, ki se jo je v gozdu lahko našlo. Materiala je bilo več kot dovolj, zato smo si v skupinah najprej začrtali cilj – motiv slike. Sproti smo si kaj izmislili in šli na lov po material ali dodajali sliki del po del z vsemi detajli. Nastale so prave mojstrovine.

Vsi smo bili ves čas aktivni in s končnim izdelkom zadovoljni. Delo v skupinah je potekalo nemoteno, drug drugega smo dopolnjevali. Delo smo si razdelili, tako da je vsak resnično prispeval svoj delež h končni sliki. Čas nam je hitro minil in morali smo zaključiti. Ponosno smo se člani vsake skupine fotografirali ob izdelkih. Pogledali smo si še slike drugih skupin. Ves material, ki ga za izdelek nismo potrebovali in je bil odveč, smo odnesli v gozd, svoje umetnine pa pustili na ogled morebitnim mimoidočim.

Likovni pouk v naravi je pravzaprav še lepši kot v razredu. Poleg tega nam v senci ob gozdu niti ni bilo tako vroče kot v šolskih klopeh v razredu. Imeli smo se lepo. Lahko bi imeli pouk v naravi večkrat.

Učenci 5. razreda

PRILAGODI VIDEZ STRANI