Poreč 2017 – drugi dan

Zjutraj smo se zbudili ob 7.30 (večina že malo prej) in takoj odbrzeli na jutranjo telovadbo. Ta je potekala v parku naselja VIRC. Krepko zbujeni smo nato ekspresno opravili jutranjo toaleto, pospravili sobe in skupne prostore ter nato pred domom čakali na zajtrk. V tem času so učiteljice ocenile sobe – vse skupine so dobile oceno pet razen “piratk s Karibov” ter “super morskih psov” – ti so dobili oceno štiri. Pa bo jutri bolje.
Zajtrk je bil okusen, na voljo je bilo veliko raznovrstne hrane in napitkov.
Sledil je odhod na plažo, razdelitev v plavalne skupine, učenje plavanja, proti koncu dopoldneva pa je bilo tudi prosto kopanje. Ob povratku smo se na poti ustavili še za kratek “šoping”.
Kosilo je bilo zopet dobro, po njem pa je prijal popoldanski počitek. Resnici na ljubo je postajal počitek vse manj počitek, kolikor je bila ura bližje času odhoda na plažo.
Popoldansko kopanje je minilo v učenju plavanja in v prvih preizkusih plavanja za bronaste in srebrne delfine. Nekaj učencev je pokazalo sposobnost za osvojitev srebrnega delfina, velika večina pa jih bo z lahkoto osvojila najmanj bronastega. Za krajši čas smo v rokah držali dve meduzi oz . nekakšni okrogli želatinasti zadevi, morskih psov, delfinov in kitov pa nismo opazili.
Za večerjo ocvrta riba, krompir v kosih, blitva in lubenica.
Po večerji pa odhod na plažo in umetniško ustvarjanje. S kredo smo slikali sončni zahod, nekateri pa so si izbrali tudi druge motive. Naše izdelke bomo razstavili v šoli v začetku septembra.
Še zanimivost, ki se nam je pripetila na plaži med večernim dogajanjem: Neži je v vodo padla denarnica, ki pa jo je pogumno “rešil” kavalir Matic. Za nagrado bo dobil sladoled.
Toliko za danes; učenci že spijo, učitelji pa pripravljajo materiale za jutrišnje dogajanje.

PRILAGODI VIDEZ STRANI