Likovni natečaj – Evropa v šoli 2017

Tudi letos se je naša šola udeležila likovnega natečaja EVROPA V ŠOLI. Letos smo mladi likovniki ustvarjali na temo »Svet v katerem želim živeti«.
Vse pa se je začelo v naših učilnicah. Vsak učenec je narisal svoje likovno delo na dano temo. Pri ustvarjanju pa so nam pomagale in svetovale naše mentorice oz. učiteljice. Iz vseh nastalih del je naša učiteljica Jasmina Strugar, izbrala 15 slik, ki so se uvrstile na regijski nivo. Nekaj slik, ki so se uvrstile na regijski nivo so ustvarili tudi moji prijatelji Klara Markovič, Mihael Matkovič, Uroš Kralj…
V četrtek, 6.4.2017, je bila podelitev in razglasitev del, katera so se udeleživa na državni nivo. Moja in slika Lane Šašek Garantini sta bili izbrani, da se uvrstita na državni nivo. Na prireditvi so bila razstavljena vsa dela, ki so bila uvrščena na regijski nivo.
Za nagrado, ker sva se s svojim delom uvrstili na državni nivo pa sva z Lano prejeli nagradni izlet, ki je bil 11. maja 2017. Odšli smo v Ljubljano na podelitev nagrad državnega nivoja, tam so prejeli nagrade in diplome tisti, ki so bili najboljši ob najboljših. Ta prireditev je bila v Pionirskem domu. Kot gost pa je prišel repar NIPKE. Na vhodu je stalo drevo Slovenije, na katerega smo obiskovalci napisali želje za boljšo prihodnost. Po podelitvi pa smo se odpravili na ogled Hiše evropske unije, obiskali smo tudi park Navje, ki je drugi največji park v Ljubljani. V njem pa so posmrtni ostanki slavnih pisateljev, slikarjev in pesnikov, kot so nap. Josip Jurčič, Anton Tomaž Linhart, Ivan Grohar,… Po ogledu parka pa smo si ogledali še kip, imenovan »Deklica z rastočo knjigo«. Ali ste vedeli, da ta kip vsako leto zraste 2 cm? Jaz nisem, zato mi je bilo to zelo zanimivo. Ali veste v čem je skrivnost? Skrivnost je v tem, da vsako leto pod deklico z rastočo knjigo dodajo podstavek, ki je visok 2 cm, na njem pa je zapisana misel. Po ogledu vseh zanimivosti pa nas je avtobus odpeljal v BTC, kjer smo lahko odšli kam smo hoteli. Ob 16.30 pa smo se odpravili proti naši prelepi Beli Krajini. Na tem izletu mi je bilo zelo lepo, videla sem nekaj novega in doživela nove izkušnje. Upam, da se drugo leto zopet udeležim tega natečaja.

Nika Kuzma, 8. razred

PRILAGODI VIDEZ STRANI