Obiskal nas je ŽIGA X. GOMBAČ

V sredo, 19. 4. 2017, je na našo šolo prišel znani pisatelj Žiga X. Gombač. Rodil se je 28. 4. 1976. Napisal je že več kot 10 knjig. Hodil je na osnovno šolo v centru Ljubljane, na OŠ Prežihov Voranc. Nato se je vpisal v gimnazijo Jožeta Plečnika v Ljubljani. Svojo pot je nadaljeval na Fakulteti za družbene vede. Kariero je nadaljeval kot glasbeni novinar za številne tiskane medije, kasneje je delal v agenciji, ki je organizirala dogodke in koncerte, bil je tudi tekstopisec in svetovalec za odnose z javnostjo v oglaševalski agenciji. Ko je v slovenski medijski prostor vstopila glasbena televizija MTV Adria, je na njej najprej deloval kot urednik spletne strani in piarovec, kasneje pa kot glasbeni urednik ter vodja produkcije in programa. Zadnjih nekaj let je zaposlen na Radiu Center kot predstavnik za stike z javnostjo in kreativni producent.
K nam je prišel na podelitev bralnih priznanj. Prireditev je povezovala učenka 8. razreda Tara Vranič, učenec 9. razreda Kevin Požek pa nam je prebral poslanico 2017 ob mednarodnem dnevu knjige ter Gombačev življenjepis.
Nekaj časa nam je g. Gombač pripovedoval o svojih knjigah in junakih v njih. Bilo je zelo zanimivo. Nato je skupaj z mentoricami podelil priznanja za učencem, ki so v letošnjem letu naredili bralno značko. Še posebej pridno je bral učenec 9. razreda Matic Matkovič, ki je osvojil spominsko priznanje za vseh 9 let branja oz. v vseh razredih je opravil bralno značko. Čestitke vsem pridnim bralcem.

Neja Klepec, 6. r.,novinarski krožek

PRILAGODI VIDEZ STRANI