Izlet v Ljubljano

V torek, 14. 2. 2017, smo imeli učenci 6., 7., 8. in 9. razreda kulturni dan v Ljubljani. Iz Dragatuša smo odšli ob pol osmih. V Ljubljano smo se vozili okrog dve uri. Vmes pa smo imeli postanek za malico.

Ko smo prišli v Ljubljano, smo si ogledali predstavo, ki se je imenovala Glasbena torta ali Orkester se sestavi. Predstava je bila v Cankarjevem domu v Gallusovi dvorani. Napovedovalka je bila Ana Maria Mitić. Predstava, ki nas je popeljala v svet glasbe od baroka do danes, je štela osem točk, med katerimi nas je voditeljica poučila o glasbilih, ki so jih slišali. Trajala je približno eno uro.

Po predstavi smo odšli v Muzej iluzij. Razdelili smo se v dve skupini, in sicer 6. in 7. razred skupaj ter 8. in 9. razred skupaj. Najprej smo si muzej ogledali učenci 6. in 7. razreda. Ogled je trajal eno uro. Muzej ni bil zelo velik, vendar pa je v njem veliko zanimivih in tudi smešnih stvari. Pri blagajni smo si lahko kupili različne predmete, ki zavzemajo vso našo pozornost in logično mišljenje, da jih pravilno sestaviš. Nato je bila na vrsti druga skupina.

Medtem smo se učenci 6. in 7. razreda odpravili na sprehod po Ljubljani. Ko je druga skupina končala z ogledom, smo šli na avtobus in se odpeljali nazaj v Dragatuš, kjer so nas čakali starši.

Neja Klepec, novinarski krožek, 6. r.

PRILAGODI VIDEZ STRANI