27. občinski otroški parlament

27-otroski-parlament
V petek, 17. februarja 2017, smo se Kevin Požek (9. r.), Tilen Hudelja (8. r.) in mentorica Silva Nagode iz OŠ Komandanta Staneta Dragatuš odpravili na Občino Črnomelj, da bi se udeležili 27. občinskega otroškega parlamenta.
Udeležili so se ga tudi učenci iz OŠ Vinica, OŠ Loka, OŠ Mirana Jarca Črnomelj in OŠ Milke Šobar Nataše ter predstavnici Društva prijateljev mladine Črnomelj ga. Tanja Vidic in ga. Sanela Nikolič.
Letošnja tema je Otroci in načrtovanje prihodnosti. O tej temi smo se na naši šoli veliko pogovarjali na razrednih urah, na sestankih šolskega parlamenta … Prav tako smo si ogledali predstavo Društva Za boljši svet z naslovom Pridi z menoj na časovni stroj.
Županja ga. Mojca Čemas Stjepanovič nas je najprej vljudno pozdravila. Nato smo pod vodstvom letošnjega koordinatorja Kevina Požeka mladi parlamentarci razpravljali o tem, kdo smo in kakšni želimo postati, o prihodnosti, vrednotah in okolju.
Ob koncu smo izvolili štiri predstavnike naše občine, ki se bodo marca udeležili regijskega parlamenta v Novem mestu. Izvoljeni smo bili Tilen Hudelja in Kevin Požek (OŠ Komandanta Staneta Dragatuš) ter Jaka Špehar in Jakob Kavšek (OŠ Mirana Jarca Črnomelj).
Po uspešno končani debati nas je županja počastila s slastno pico, mentorica pa naju je odpeljala še v slaščičarno na sladico.
Ne nazadnje bi dodal citat pisatelja Marka Twaina, ki sovpada z letošnjo temo otroškega parlamenta, glasi pa se tako: “Načrtujte za prihodnost, ker boste tam preživeli večino svojega življenja.”

Tilen Hudelja, učenec 8. r.

Tukaj si lahko ogledate fotografije.

PRILAGODI VIDEZ STRANI