Novoletna prireditev na OŠ Dragatuš

V sredo, 21. 12. 2016, je potekala Novoletna prireditev, ki je bila posvečena praznovanju dneva samostojnosti in enotnosti.
Nastopili so trije šolski zbori, in sicer mlajši in starejši otroški pevski zbor ter mladinski pevski zbor. David Kopač iz 1. razreda je ponovno zapel zmagovalno pesem Poguma velja 2016, Urban Koce iz 4. razreda je zaigral na saksofon, sestri Neli (4. razred) in Neja (6. razred) Klepec sta zaigrali na violino in klavir. Zaplesali so tudi učenci od 1. do 4. razreda, ki obiskujejo interesno dejavnost plesne urice.
S štirimi vmesnimi dramskimi vložki so učenci 5. razreda predstavili kratek razvoj slovenskega jezika skozi zgodovino. Najprej so se ustavili pri Brižinskih spomenikih, nato so predstavili Trubarjevo prvo slovensko tiskano knjigo, kasneje so s Prešernom uprizorili boj za enotni slovenski knjižni jezik (ob tem je Kevin Požek iz 9. razreda recitiral Povodnega moža), ne nazadnje so odigrali boj slovenskega jezika za samostojnost leta 1990.
Osrednja gostja prireditve je bila učenka 9. razreda Daša Bahor, ki je na mednarodnem literarnem natečaju prejela bronasto plaketo. Njeno pismo je postalo tretje najlepše pismo na svetu izmed skoraj milijon pisem iz 64 držav. Najprej so si obiskovalci ogledali kratek film o Dašinem uspehu, nato je ravnatelj Daši čestital, ji dal knjižno nagrado, njeni mentorici pa izročil šopek. Ravnatelj se je še posebej lepo zahvalil Dašinim staršem, ge. Mariji in g. Matiji Bahorju.
Prireditev smo zaključili z nastopom KUD Dobreč in ravnateljevimi željami ob praznikih.
Prireditev sta vodila Dominik Panjan in Matic Matkovič, oba učenca 9. razreda.
Učenci 9. razreda so ‘odprli’ svojo kavarno, kjer so obiskovalce pogostili s slaščicami.
Kulturna prireditev je bila pestra, zabavna in hkrati poučna.

PRILAGODI VIDEZ STRANI