4. in 5. razred – Skrb za zdravje in prva pomoč pri poškodbi zob

10. 11. 2016 smo imeli naravoslovni dan. Pri prvih dveh urah smo se pogovarjali o zdravem prehranjevanju. Spoznali smo novo prehransko piramido. Na koncu smo se šli še igrico s sadjem in zelenjavo, in sicer tako, da je medicinska sestra Ana povedala eno barvo, mi pa smo morali povedati čim več sadja in zelenjave na to barvo.
Naslednji uri smo govorili o prvi pomoči pri poškodbi zob. Spoznali smo dele zoba in kaj moramo storiti, ko pride do poškodbe zoba. Na koncu smo se šli kviz o tem, o čemer smo se pogovarjali. Zmagala je nasprotna skupina, ki se je imenovala Zlati zobje. Za nagrado so dobili vsak svojo zobno pasto.
Ta dan smo pridobili veliko novega znanja. Bilo mi je zelo zanimivo, poučno in zabavno. Preostanek dneva smo preživeli zunaj. Ta dan mi je bil zelo všeč.  (Ema Markovič, 4. razred)


Naravoslovni dan je bil zelo lep dan, ker smo imeli prvi dve uri na obisku medicinsko sestro Ano. Z njo smo spoznali, katero hrano lahko jemo večkrat na dan in katero manjkrat na dan. Povedala nam je, kateri dve novosti so dodali v prehransko piramido. To sta tekočina in gibanje. Ko sta minili dve šolski uri, sta se medicinski sestri zamenjali. Po odmoru je prišla v našo učilnico medicinska sestra Tatjana in se pripravila na pouk. Tudi s Tatjano smo imeli dve šolski uri pouka. Učili smo se o prvi pomoči pri poškodbi zob. Dobili smo dodatno znanje o zobeh. Ob koncu ure smo igrali kviz. Ime naše skupine je bilo Zlati zobje, ime nasprotne skupine pa Zobki. Zmagali pa smo mi in za nagrado dobili vsak svojo zobno pasto. To je bil zelo lep dan. (Neja Patricija Kočevar, 4. razred)


V četrtek, 10.11.2016,smo imeli učenci 4. in 5. razreda naravoslovni dan z naslovom Skrb za zdravje. Obiskali sta nas Ana Starešinič in Tatjana Gregorič iz ZD Črnomelj. Na začetku nam je ga. Ana predstavila zdrav način prehranjevanja s pomočjo nove prehranske piramide. Po malici se nam je pridružila ga. Tatjana. Predstavila nam je prvo pomoč pri poškodbah zob. Naravoslovni dan je bil zelo poučen , saj sem se naučil veliko novih stvari, ki so pomembne za moje zdravje. (Urban Koce, 4. razred)


Danes, 11. 11. 2016, smo imeli naravoslovni dan. Učili smo se o zdravju in kako skrbimo za zdravje zob.
Medicinska sestra Ana nam je predstavila novo prehransko piramido, katere sestavni deli so: šport, tekočina, sadje in zelenjava, žito in žitni izdelki, meso in mesni izdelki ter mleko in mlečni izdelki, sladkarije in maščobe. Vprašala nas je, če jemo sadje in zelenjavo in če jemo mavrico – to je sadje in zelenjavo različnih barv.
Medicinska sestra Tatjana nam je povedala, kako skrbimo za zdrave zobe. Povedala je tudi, kaj naj storimo, če izgubimo stalni zob. Takoj ga damo v mleko in gremo hitro k zobozdravniku.
Na koncu smo imeli kviz o tem, kar smo se naučili danes. Bili smo razdeljeni v dve skupini. Nagrada za zmagovalce je bila zobna pasta.
Naravoslovni dan mi je bil lep in komaj čakam, da bomo zopet imeli kakšen naravoslovni dan. (Julija Štefanič, 4. razred)

PRILAGODI VIDEZ STRANI